Ga naar de inhoud

Informatie

Over het energielabel

Veel gestelde vragen en antwoorden

Wat is een energielabel?

Ieder onroerend goed heeft een energielabel nodig, dit is wettelijk bepaald en laat zien hoe energiezuinig of juist niet, uw pand is. Wanneer u uw pand verhuurt of verkoopt bent u verplicht om een energielabel mee te leveren. Onze ervaren gediplomeerde energielabel adviseurs werken snel, efficiënt en nauwkeurig om u het juiste energie label te geven.

Op het moment dat u een energielabel laat maken betekent dit dat er een adviseur aan huis komt om de woning geheel in te meten. Hierbij wordt vooral naar de zogeheten schil, de buitenkanten van de woning, gekeken. Hoeveel geveloppervlak en hoeveel transparante delen zijn er en van welk materiaal is dit gemaakt. Ook wordt gekeken naar installaties die voor verwarming, koeling en ventilatie zorgen. Uiteraard worden zaken die energie opleveren óók geïnspecteerd. Hierbij valt te denken aan zonnepanelen, zonneboilers enz. De adviseur maakt tijdens het werk veel foto’s ter bewijs en onderbouwing voor het label. Zodra de adviseur alles heeft opgenomen zal deze op kantoor de gegevens uitwerken en een dossier voor de woning compleet maken.

Het proces van aanvraag tot label is voor u simpel. Via ons aanvraagformulier kunt u al uw gegevens achterlaten en krijgt u van ons een offerte toegestuurd. Bent u akkoord, dan plannen wij een afspraak in om het pand of huis op te meten en alle installaties te bekijken. Met achtergrondinformatie die wij zullen opvragen en de gegevens die worden opgemeten in uw pand of huis, kunnen wij alles dan in het gecertificeerd systeem verwerken en zo weten wij welk energielabel u heeft. Hier krijgt u een certificaat van en daarna heeft u er de komende 10 jaar geen omkijken meer naar.

Waarom moet ik een energielabel?

De Nederlandse overheid heeft per 1 januari 2015 gesteld dat het verplicht is om een energielabel te hebben voor uw pand. Hiermee weet men hoe energiezuinig een pand wel of niet is en op welke manier het nog zuiniger kan. Het energielabel is dus ook heel gunstig voor u als pandeigenaar, want met de tips die u krijgt van uw EPA-adviseur kunt u maatregelen nemen om uw maandelijkse lasten nog lager te krijgen. Er zijn ook enkele uitzonderingen gesteld, zo hoeft een monumentaal pand bijvoorbeeld geen verplicht energielabel.

Hoe lang is mijn energielabel geldig?

Zodra u een energielabel heeft ontvangen van uw energie adviseur is deze 10 jaar geldig. Daarna zal er weer opnieuw een energielabel moeten worden ingemeten.

Wie mag een energielabel verstrekken?

Een energielabel mag alleen worden verstrekt door een gecertificeerd adviseur. Deze zijn terug te vinden bij RVO en SKG in het register.

Heeft u vragen ?

We helpen u graag verder. Neem contact met ons op via onderstaande gegevens of ons contactformulier.

Telefoonnummer:

085 060 112 5

Maandag t/m Vrijdag 09.00 – 17.00
Zaterdag 10.00 – 16.00

E-Mail:

info@112energielabel.nl

Heeft u vragen ?

We helpen u graag verder. Neem contact met ons op via onderstaande gegevens of ons contactformulier.

Telefoonnummer:

085 060 112 5

Maandag t/m Vrijdag 09.00 – 17.00
Zaterdag 10.00 – 16.00

E-Mail:

info@112energielabel.nl

Ieder onroerend goed heeft een energielabel nodig. Dit is wettelijk bepaald en laat zien hoe energiezuinig of juist niet, uw pand is. Ons team van ervaren deskundige EPA-adviseurs staat voor u klaar zodat u snel en zorgeloos een energielabel voor uw pand of woning heeft. Bij 112 Energielabel is een spoed aanvraag door heel Nederland mogelijk. Of uw pand, woning in Noord Holland, of Overijssel is gesitueerd maakt voor ons geen verschil. Heeft u vragen? Neem direct contact met ons op!